Članek
Tradicionalni koncert Pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož ob dnevu državnosti
Objavljeno Jun 26, 2023

Tradicionalni koncert Pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož ob dnevu državnosti


Tudi letošnji praznični večer dneva državnosti je v Loški dolini minil v znamenju poletnega koncerta tukajšnjega pihalnega orkestra. Koncert je potekal v prelepem letnem gledališču Zavoda Ars Viva v Podcerkvi, ki je bil hkrati tudi osrednja prireditev naše občine ob dnevu državnosti. Nastop je privabil veliko število občanov, ki so skupaj z godbeniki počastili praznični 25. junij.


Pihalni orkester Kovinoplastika Lož je glasbeno društvo, ki ima dolgo zgodovino. Orkester je bil ustanovljen leta 1921 in od takrat dalje igra neprekinjeno. Orkester sestavlja okoli 40 članov, ki igrajo različne instrumente. Orkester ima širok repertoar, ki vključuje klasično glasbo, jazz, popevke in filmsko glasbo. Nastopajo na različnih prireditvah, kot so koncerti, parade, pustovanje in druge kulturne prireditve. Pihalni orkester Kovinoplastika Lož je znan po svoji kakovosti in profesionalnosti ter vedno poskrbi za nepozaben glasbeni dogodek.


Besedilo in foto: Mario Žnidaršič

#TradicionalniKoncert #PihalniOrkesterKovinoplastikeLož #DanDržavnosti #LetnoGledališče #ZavodArsViva #Podcerkev #ObčinaLoškaDolina #25Junij #GlasbenoDruštvo #KovinoplastikaLož #kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #LoškaDolina